2008. május 31., szombat

J2



Ma a Juhász család jött el hozzánk baba nézőbe. Ők is vágynak egy helyes kis pocokra, ezért lefoglaltak maguknak egy kis fehér tücsköt. Éljen már két kiscsaj, és a kispasi saját családdal büszkélkedhet !

2008. május 30., péntek

Ilyen még nem volt





Délután Antia jött el ide a világ végére, hogy megnézze a kis fehér gombócokat. Nagyon nagyon tetszettek neki Kavics lánykái. Beszélgettünk, anekdótáztunk, kutyákról-macskákról. Nagyon jókat nevettünk, és aztán szóba kerültek a skótjaink is.
Aztán kicsit körbejártuk a házat, mikor megérkeztünk a kölykökhöz. Első pillanattól kezdve ahogy meglátta egymást Anita és Bianka, azonnal rajongtak egymásért. Azonnal megszületett a döntés, hogy Bianka lesz Anita új kislánya.

Boldog születésnapot !



Ma új anyukájához költözött Optimus Prime. Remélem nagyon fog örülni férje szülinapi ajándékának Optimusnak.

2008. május 27., kedd

Oliver & Miguel




Oliver ma este elköltözött tőlünk. :-( Adrien és Miguel meglátták őt, és azonnal mindketten beleszerettek. Megint igazolt az élet, hogy aki megismeri a skót terriert, az egy életre beleszeret, és a fajta rabja lesz.

Adrien is mint régi westie tulajdonos, azt mondta, hogy soha többé westie, csak skót terrier. S már vitte is Olivert. Azonnal új nevet választott, és ő lesz ezentúl:


PÉNTEK !

Grafitty du Moulin de McMonique






Ma Grafitty kapta meg a nyári frizuráját !

Éhenhalok !

Adjatok már egy másik cicit, az enyém már üres !

Fittness & Siesta









2008. május 26., hétfő

"Fej-Tor-Potroh"




Merry Christmas - avagy a nem várt gyermek áldás !





Karácsony elött bejárati ajtónk felett egy hatalmas dupla koszorú jelzi az ünnep közeledtét. Ennek az elhelyezése, és ünnep utáni eltávolítása Sonzi feladata. Mivel a manus idén egy pettyet be van havazva, a koszorú még mindíg az ajtó felett vigyorog. :(( Nem kis bosszankodásomra.

De láss csodát, mostanság a koszorú életfontosságú funkciót tölt be ! Egy madárcsalád otthona lett. Gondos építgetés után, egy tökéletes fészket rejt a kisebb koszorú, melyben négy apróság várja mamáját korgó gyomorral.

2008. május 25., vasárnap

Bounty királylány képei - Nyíregyháza CAC






Artúr képei - Nyíregyháza CAC






Nyíregyháza CAC

Ma megint kiállításon voltunk. A ma már nem is oly' messzi Nyíregyházán rendeztek CAC kiállítást. Igyekeztünk korán odaérni, hogy rendes, jó helyünk legyen a ring melett. Mikor megérkeztünk, akkor jött az első döbbenet. Összevonták a köröket. Elöttünk felvezetésre kerültek Kauk., Moszkvai, stb, hatalmas méretű "emberevő" fajták. Aztán jött a tacsik összes változata. S csak a végén a terrierek.

Emberek nem erről volt szól !
Szóval potom 86 kutyát bíráltak el, mielött mi sorra kerültünk volna. A bíró sem az volt, aki a nevezési felhívásban szerepelt. Dohányozni nem lehetett szabadtéri kiállításon ! Szóval a mai nap kiállításának szervezésére egy jóindulatú 1-est tudok ajánlani a rendezőknek.
Egyébként a bírálattal ismét elégedett vagyok. Tökéletesen elfogadom a bírói döntést, és egyetértek vele. A fajtabírálatot végezte: Szabó Sándor.
Már a BOG körnél, erősen ráncoltam a homlokomat. Én biztosan nem adok res.BOG címet egy olyan kutyának, akit ölben kell vinni a körben, mert nem hajlandó mozogni !!
Megbotránkozást váltott ki egyik westie-s kiállító is, aki szintén minősíthetetlen módon próbálta kutyáit érvényesíteni. Azt hiszem, nem úgy kellene dobogóra állni, hogy a másik kiállítót, és annak kutyáját eltapossuk, hanem egy jó kutyát kellene bemutatni, aminek a felkészítése kifogástalan.
Bonty viszont ma teljes közönség elött egyedül szimpadra (ringbe) vitte a "Hattyú halála" című balett előadást, saját feldolgozásában !
Több ízben segítségért kiálltott, - Úr Isten engem ki akarnak állítani ! - Valaki mentsen már meg !
Művészi produkcióját többször is színesítette a fulladásos halál című hang orgiával. Ezt erős krákosással tarkította.
Mozgásába új "tánclépéseket" koreografált. Többször is orrabukott saját négy lábába. S igyekezett felhívni mindenki figyelmét arra a tényre, hogy az ő élete és egészsége veszélyben forog a bírálatt alatt. Első reakcióm, majd fel robbantam a dühtől. Hisz olyan szinten megsemmisített engem is Bounty, hogy még a bugyimból is folyt a víz. Most már csak röhögök az egészen !
Arthur mai munkájával ismét teljesen elégedett vagyok. Fiatal, tele tűzzel és energiával. Ő még megakarja mutatni a világnak, hogy ki a macsó csávó.
Mai eredményeink:
One Night Stand du Moulin de McMonique -Exc1,HPJ,Best Junior, BOB
Charming Westie Bounty - Exc 2., r.CAC
One Night Stand du Moulin de McMonique (Arthur)
ezzel az eredményével teljesítette
a
Hungári Junior Champion feltételeit !

2008. május 23., péntek

Kati és új kisfia




- Ebből tényleg kutya lesz, nyolc hét alatt ?

- Nem is látom, nagyító kell hozzá !

Kavics pici fiacskája már meg is találta gazdiját ! Kati otthonába fog költözni, és az ő életét teszi majd vidámabbá !

2008. május 22., csütörtök

Kavics babák






Sajnos ma elvesztettük a legkisebb lánykát. Már csak négyen vannak, de ők kárpótolnak a veszteségért. Győnyörűek, és nagyon szépen pocakosodnak.

2008. május 21., szerda

Mérlegelés




Ma mérlegre kerültek a fiúk ! Nagyon elégedett vagyok, mert már majdnem megduplázták saját súlyukat. Kisebbik 448 g, nagyobbik 482 g.