2012. július 4., szerda

Vakáció

Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok volt az építkezés, szóval maximálisan besokalltunk Sanyival, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttünk, hogy most azonnal el kell utaznunk egy kis időre.  Semmi konkrét célunk nem volt, csak meleg legyen, tenger legyen, és minden kívánságunkat lessék. Párnapos keresgélés, baráti információk alapján Tunéziát választottuk. Természetesen ezt is a tőlünk megszokott stílusban intéztük. Döntöttünk, fizettünk, és két nap múlva a repülőn ültünk. :)

Sajnos nagyon gyorsan elmúlt ez a két hét, de sikerült teljesen felfrissülnünk testileg is, és lelkileg is. Imádtunk ott lenni.
Panoráma az ablakunkból....
..... és a teraszunkról
Polipok az ebédhez, nyami !
Első fürdőzésünk alkalmával Sándor megállapította, hogy neki halaszthatatlanul nagy nagy szüksége van egy búvárszemüvegre, ezért hát mit tehettünk volna mást, azonnal bementünk Sousse medinájába. Naná, hogy sikerült egy kalap pénznek a fenekére verni. De nagyon élveztük, azt a színes forgatagot, ami ott fogadott. Mikor már jöttünk haza, megismerkedtünk, egy öreg bácsival, akiről kiderült, hogy régész és restaurátor. Látta, hogy érdekel a téma, ezért körbe vitt minket a medinában, de olyan helyeket mutatott meg, ahová a turisták nem mennek, vagy nem engednek be. Állati érdekes volt. 

Néhány kép Sousse medinájából:
  

  Sándor ejtőernyőzik
Az új szerzemény kipróbálása :)
   

Majd egy hetes láblógatás, illetve lábáztatás után, elmentünk egy kétnapos körutazásra. A nagyon nagyon sűrű program ellenére nagyon élveztük ezt is.

El Jem, római anfiteatruma:
Matmata, Berber barlanglakások:
Ez is számomra teljesen hihetetlen, és elképzelhetetlen volt. A sivatag közepére költöztek a fiatal berberek, mert az állam mindennel támogatta őket. Szóval lejöttek a Matmata hegyről a sivatagba élni. Ezekben a lakásokban víz, áram, vezetékes telefon, internet, és még parabolaantenna is van :)) Ja, és már többen spórolási célzattal felszereltették a napkollektorokat is a barlangjukra. 
Babázás a hegy lábánál
A kiszáradt Chot el Jerid sóstó:

Douz közelében, részt vettünk egy sivatagi oázis datolyaligetének meglátogatásán, jártunk egy mini állatkertben, és természetesen nagy tevegelés a homokdűnéken:Az éjszakánk sajnos nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, ugyanis a sivatagi szállodának a légkondija nem bírta a meleget, persze mi sem. Azért Sanyi leleményének köszönhetően ki bírtuk, és tudtunk egy kicsit pihenni, hisz a következő nap is sok sok izgalmat tartogatott számunkra. 


Jeep túra az Atlasz hegységben, terep-rallyval a dűnéken:

Napfelkelte a sivatagban.
Ezek azok a bizonyos dűnék. No comment. Első körben lefostam a bokám.
Dünécskére fel, aztán le. Ezt nem bírja a gyomrom.
Inkább megkerültem volna, mert ez még alhangon is nagyon meredek.Megnéztük a Csillagok Hábórújának forgatási helyszínét, szóval bolygót váltottunk: Irány az Atlasz:Frissítőként hideg datolyapálma levet ihattunk. 
Itt nem táncolok, hanem álcázok !
Úgy kellett kiöntenem, ezt a létyót, hogy senki ne vegye észre.
Senkinek nem ajánlom, szerintem ihatatlan.
  

Egyszer itt esett az eső, el is mosott gyorsan egy falut. :)
Algíria határa a háttérben.
Hegyi oázisTunézia legnagyobb vízesése

Ne add tovább, de ez négy méternél nem magasabb :))


Ő volt a Jeep sofőrje, vagyis életem megkeserítője.
A kétnapos túrát egy kb. 14 órás alvással tudtam csak kompenzálni a szállodánkban. Sanyi már már azt hitte, hogy megbetegedtem, mert sem kávézni, sem vacsizni nem mentem aznap, sőt másnap reggelig húztam a lóbőrt.
Aztán megint csak a lábunkat lógattuk napokig, illetve ez így nem igaz, mert sokat dolgoztunk azon, hogy szép barnák legyünk mikor jövünk haza. 

Volt még egy bónusz tevegelésünk, azt egy struccfarmon tudtuk beváltani. Jaaaaaj !!!! Imádom a tevéket :)))A strucc király......
...... avagy hogyan csináljunk mindenki előtt hülyét a párunkból.


Nincsenek megjegyzések: