2010. április 4., vasárnap

Kiállítást a hátam közepére sem akarok!

Ma volt a Miskolci cacib második napja. Über fasza (már bocsánat). Remek ringbeosztás. :((

A rotik és a dobik ringjei közé berakták a rövidlábú terriereket. Mivel mi nem kiállítottunk, ezért csak egy lightos nézelődésre mentünk ki Sanyival. Már érkeztünkkor habzószájú ismerősők fogadtak, hogy sem yorki sem westie felkészítés nem lehetséges, mert a rotisok az idióta kutyajátékkokal úgy ütik a földet, hogy a terriereket nem lehet felkészíteni. S valóban a körök melett olyan dübörgést csináltak a tisztelt kiállító sportársak, mintha a lipicai ménes vonult volna végig a pályán. A rign másik oldalán az elhíresült dobermanosok mutatkoztak be ismét. Szóval a pofám leszakad. Felháborító amit ezek művelnek, s mégnagyobb felháborodásra ad okot a bíró bárgyú viselkedése.

Jelen esetben a bírálat úgy nézett ki, hogy egy személy tartotta a kutya pórázát, két másik foci, vagy kézilabdát dobálgatott egymásnak. Mint a strandon....... Hihetetlen látványt nyújtottak. S ha nem sikerült elkapni a labdát, zsupsz, hát kiesett. Bele a nézőkbe, arra járókba. :) Az FCI tiltja a kettős felvezetést. Itt miskolcon senkit nem érdekelt ez a szabály. Kérdem én milyen kutyák ezek, ha minimálisan két-három ember kell egy kutya felvezetéséhez. Gyalázat az egész.

A másik, amit szintén kitiltanék a ringek széléről, az a Quechua sátrak. Ez viszont a szervezők feladata lenne.
Igen, igen magam is birtokosa vagyok egy tipusú sátornak, és időnként használom is, de amit itt miskolcon láttam, az módfelett érdekes látványt nyújtott. Szorosan a ring melett csak és kizárólag a sátrak sorakoztak. 10 cm-t sem hagyva a nézőknek, akik komoly belébőjegyet, parkolójegyet váltottak azért, hogy megnézzék a kutyákat.
Szóval szerintem, aki ragaszkodik a sátor nyújtotta magányhoz, az vagy maradjon otthon, vagy tegye a sátrát távolabb a ringtől.
Régen a kiállítások arról szóltak, hogy a kutyások találkozhattak egymással, beszélgettek, és uram bocsá jólérezték magukat. Ha néha odavetődött egy a fajta iránt érdeklődő látogató, az megnézte a kutyákat, megsimogatta őket.
Most ? Most mivan ? Azt sem lehet tudni, hogy egy-egy nevezett kutya megérkezett e a kiállításra, mert nem látni senkit, és semmit. Teljes agyhalál. Nem hogy baráti összejövetelekről nem beszélhetünk, de teljes elszigeteltség uralkodik manapság a ringek szélén.

1 megjegyzés:

Zsera írta...

Pfff... három felvezető és a labda... hihetetlen mik vannak!