2008. július 4., péntek

Péntek - Vasa, Skanzen

Ma kutyák nélkül töltjük a napot. Azt gondoltam, hogy ma sokáig lehet aludni, háááát nem így történt. Többiek észrevették, hogy egy nagylétszámú kínai csoport érkezett a szállodánkba. Féltettük a gyomrunkat, féltünk, hogy lemaradunk a királyi reggeliről, mert majd a kínaiak mindent felfalnak elöllünk. Félelmünk beigazolódott volna, ha nem keülnk hajnalban. De mi roppant szemfülesek voltunk. Hááá hááá !

Ma először a Vasa múzeumba látogattunk el. Kapitális élmény volt. Itt egy 1628-ban épült hajót mutattak be hét emeleten keresztül, ami vízreszállása után azonnal elmerült. 333 évig pihent a tenger fenekén, aztán felszínre hozták.

















A nap további részét egy kicsit könnyedebben terveztük. Iárny a Skanzen. Azt gondoltam, hogy majd jó sokat kell hajókáznunk, de itt minden olyan közel van egymáshoz. Mintha a Népstadiontól elmennénk a Városligetig. Igazából erre egy egész napot kellett volna szánni. Szuper volt. Mini állatkert, vidámpark, és maga a rég múltról mesélő épületek. Nagyon élveztük.









































Mikor már minden bezárt a Skanzenban, felültünk egy jó kis nosztalgia villamosra (ez persze közlekedett), és ezzel bejutottunk az Ó város szívébe.

Királyi toalett, az utcán

Ó város

Nemzeti múzeum

Pletykások

Nyálasképű

A kapu

Ezek tudnak valamit :))
Mégtöbbet tudnak (belvárosi kirakat)


5 megjegyzés:

Rita írta...

Nem tudjuk,hogy miért süllyedt el azonnal az a hajó..?
Milyen állat volt az a fehér,amire rá lehetett ülni..? (Magyar lévén azonnal a komondor jutott eszembe, de azt azért nem hiszem.. :D)
Fantasztikusak a fotók megintcsak!!

McMonique Kennel: írta...

De igen, megalomán király a legnagyobbat, a lecsicsásabbat, a legágyúsabbat akarta. Első fuvallatnál megdőlt a hajó, és némi víz ment az ágyúnyílásokon keresztül a hajótestbe. A második szélnél már el is sülyedt. Tömören ennyi.

Igen nekünk is azonnal a komondor jutott az eszünkbe. Milyen jól mutatna párdarab ilyen jószág az európa kapujában. Valójában birák.

Névtelen írta...

Szuperek a képek! Ez a hajó egyszerűen fantasztikus :o
Remélem nagyon jól éreztétek Magatokat!

Sok puszi minedenkinek!

Névtelen írta...

Azt a skótos cuccot a kirakatból be teccett gyűjteni? :-D

McMonique Kennel: írta...

áááááá dehogy, :((


zárvavót a bóóóót