2009. május 7., csütörtök

1.nap National Dog Show - Birmingham

Csodás helyszínen került megrendezésre a kiállítás. Nem Birminghamban, hanem Staffordshireben egy kifejezetten ilyen célokra épített területen. Hasonló csarnokokkal, mint nálunk a BMV, de sokkal világosabb, szellősebb, és természetesn itt fűtve voltak a csarnokok. Az udvaron bemutatott kutyák gazdái sem panaszkodhatnak, mert az igazi angol gyepen kerültek bemutatásra a kutyák. A nálunk is már megszokott hatalmas sátrak alatt lehetet őket felkészíteni, és ide voltak állítva az előkészítő boxok is.



Itt minden nevezett kutya kap egy ilyen boxot. Reggel érkezéskor a boxon mindenki megtalálja a saját startszmmal ellátott helyét. Amit viszont csak mi tudunk (mivel minden nap zárásig voltunk). Nap végén az egész területet, beleértve az oszlopokat, sarkokat, szóval mindent alaposan lefertőtlenítettek. Roppant kultúrált volt az egész. A kutyák végtermékeit gazdik azonnal összeszedték ! Minden kör mellett több kuka várakozott.
6 pavilonban, plussz a külső ringekben folyt a bírálat, összesen 23 hatalmas körben. A csarnokok és a külső ringeg, vagy épített járdával, vagy egy műanyag mobil járdával voltak összekötve, körbekerítve. Senki nem lett sáros, mocskos, mint egy itthoni kiállításon.

Minden kör székekkel volt körberakva, hogy a látogatók, nézők, nyugodtan végig nézhessék a bírálatokat.

Ja és ami még nagyon édes volt. A négy napon majd 11500 kutya volt nevezve ! ............ és a parkolás. Öt perc alatt mindenk leparkolt ! Nem volt tolongás, lázongás, anyázás. Mert meg volt szervezve. Nem az volt, hogy jaj istenem csak tudjak helyezkedni, mert vagy lekésem a bírálatot a tömeg miatt, vagy térdik állok majd a sárban. Nem ! Leparkoltak a kijelölt füves területen. Kis motyójukat a műanyag járdán végighúzták, és csendben minden haladt a mag útján. Nem volt miért idegeskedni !

Nincsenek megjegyzések: