2009. június 4., csütörtök

Érdekesen alakul

Érdekesen alakul előző bejegyzésemben lévő újságcikk fóruma. Érdemes újra ellátogatnotok oda.

10 megjegyzés:

Beruthiel írta...

Várok a rendőrkapitányság vezetőjének a visszahívására. addig semmit nem tudunk tenni sztem.

Todi Ági írta...

Megáll az ész! Elolvastam a hozzászólásokat. Hihetetlen, hogy mennyi stupid ember van! Illetve most már biztos vagyok benne, hogy valami anyagi érdek van az ügy mögött. Mert más magyarázatot nem találok: más menhelyek örülnek,ha minél több kutyát örökbe adhatnak! Csak az a baj, hogy a megoldást nem látom! Szomorú vagyok! Az állatkínzó mocskok meg csak röhögnek a markukba!

Unknown írta...

T. Cim ! Egyszerüen szégyenteljes,és teljes mértékú tapasztalatlanságról tanuskodik a terrierekkel kapcsolatos "müködésük" Nem véletlen, hogy Ngabi sem kommentálta.Csak a kutyáknak ártanak vele.El sem tudták volna helyezni őket.A kutyákat először kezeltetnikell.Törött láb, atka, daganat, oltások. A Siófoki menhelyen megfelelően rehabilitálva lesznek.Nem kevés költséggel jár az orvosi kezelésük, rendbehozataluk.Hagyják békén a Marikát!Az egyik legtisztességesebb állatotthon a Siófoki.Békén kellene hagyni őket, ugysem érnek el semmit.Gőzük nincs róla, hogy milyen gonddal és felelőséggel jár egy menhely müködtetése.Ő nem ér rá internetezgetni, mert sokkal fontosabb dolga van.Igy van ezzel a többi menhely is." Mézes- mázasságal"semmire nem lehet menni, ezt minden tisztességes ember utálja. Lehet még futni a köröket és siránkozni annak, akinek rengeteg ideje van, csak ezzel a kutyákon nem lehet segiteni.Abban egyetértünk, hogy az ilyen "tenyésztőt" pédásan meg kellene büntetni.

McMonique Kennel: írta...

Kedves Z

Ti miért nem tudtok, és akartok párbeszédet folytatni. Ngabival és még ki tudja kiáll mögöttetek, semmi másra nem vagytok képesek, csak a sértegetésre, és gyalázkodásra. Nem tudom honnét veszed magadnak a bátorságot, hogy minket minősíts, felelőségre vonj, és megkérdőjelezd a jószándékunkat. Először is ezeken kellene elgondolkozni.
Nem véletlen, hogy az emberek nagy többsége utálja a menhelyeket, alapítványokat, pénzszerző és pénzmosó intézményeket.

Unknown írta...

Tisztelt Moniqe!
Senji nem kérdőjelezte meg a jószándékot.Ezzel tele van a padlás.A tapasztalatlanság azonban még többet árthat.18 évi alpitványi formában történő müködésünk során még soha nem tapasztaltunk utálatot. Sőt.Az emberek az 1%-os felajánlásukkal és egyéb adományaikkal kifejezik elismerésükat. Szerencsére, mert igy tudunk segiteni minden fajta kutyán, cicán.Ó borzalom, nekünk egyenrangu a keverék is.Kár tovább rágni a csontot, befejezzük a témát.Szükséges lenne azonban a Kaposváriaknak segiteni, ha igényt tartanak rá, mert eldugva valószinü van még ott tóbb skót terrier is.Pénzről pedig az állatvédelemben csak az beszél, aki magából indul ki.Mi minden esetben ELŐZETESEN megnézzük a helyet ahova az örökbeadandó kutya kerülne, aki ehhez nem járul hozzá, annak nem adunk.Utána is figyelemmel kisérjük a sorsukat, ha szükséges, még több év után is segitünk.Nagyon jó kapcsolatunk van több korrekt fajtamentővel.Fajtatiszta kutyákat minden esetben ivartalanittatjuk, a szaporitkat utáljuk.Voltam én kinn Fejér megyében olyan hivatalos csivava tenyésztőnél /50 kis csivava/akinek még őrzésre sem adtunk keverék kutyát a szégyenteljes körülményeket látva. Utána vett magának németjuhászt egy tenyésztőtől.Kivánom, hogy Ön ne szerezze meg azokat a tapasztalatokat, amit mi, vagy a Siófoki menhely.Ők ugyanilyen gondolkodás móddal dolgoznak.Marika nem érdemli meg a sok bántást, fontosabb feladatai vannak. Ad- akta ez az ügy.
További jó munkát és gazdikat kivánok Önöknek

Névtelen írta...

Tisztelt Hölgyem!

Szeretném megkérni Ön és a skót terrier "fajtamentést", hogy az összes forumon, ahol a siófoki menhelyet és a menhelyvezetőt szapulja legyen szives ezt befejezni!

Köszönettel
Lajos Valéria

McMonique Kennel: írta...

Kedves Valéria és Z !

Részünkről, a skótotsok részéről nem szapult senkisem senkit. Csupán néhány kérdés hangzott el a külömböző fórumokon, melyekre egy korrekt, vagy logikus válasz sem érkezett. Vajon miért ? Esetleg fáj. Egyébként ajánlom figyelmükbe a snacis fórumot is, ahol szintén azt olvasom, hogy nagyon sajnálják, hogy Siófokra kerültek a kutyák.
Németországba is kimennek családlátogatásra ? Mert Önöknél a 40-50 km-es körzet odáig terjed, mint ahogy azt olvashatjuk honlapjukon!
Philipnek még másodikán írtam egy levelet. Olvasták. Névvel telefonszámmal ellátva küldtem, de sem e-mailban, sem telefonon nem reagáltak. Miért rekesztik ki a fajtamentőket,mirt nem fogadják el a segítséget ? S most nem csak a skótosokra gondolok, hanem az összes fajtára.

Névtelen írta...

majd a schnazeresek jó munkát kivántak, egészséget és boldog életet a kutyusoknak ... ez a különbség

vali

adri írta...

Tisztelt Siófoki Menhely!

Kezdeném azzal, hogy a világért sem akarok bunkónak tűnni, DE! Úgy látom Önök nincsenek tisztában a MENHELY vagy a FAJTAMENTÉS szó jelentésével. Nem tudom honnan veszik a bátorságot, hogy becsméreljék az -egyébként- Önöknek segíteni kívánó embereket...
Sajnos tudok Magyarországon olyan menhely létezéséről, melyben a beadott kutya 2 nap alatt elpusztul, és miért? azért, mert nincs meg a 14 napos megfigyelési idő és egymást szedik szét a kutyák, valamint már több pénz folyt ki nyomtalanul és a tápok is rejtélyesen tűnnek el, elnyel őket a föld?!...
Én ugyan még sosem jártam az Önök menhelyén, nem ismerem Önöket, DE! úgy vélem, hogy ha Önök segíteni kívánnának a kutyákon, akkor nem itt veszekednének, hanem megpróbálnának a lehető legtöbbet megtenni egy kutyáért. Mivel a FAJTAMENTÉSt arra találták ki, hogy egy bizonyos FAJTA kutyát MENETSEN, ezért nem értik az itt lévők az Önök reakcióit. A MENHELY szó számomra azt jelenti, hogy a kutyáknak nyújtanak MENEDÉKet, megpróbálnak rajtuk segíteni, ha betegek és utána megpróbálják örökbe adni azokat. Namármost a FAJTAMENTÉS lényege is valami ilyesmi, kivétel, hogy itt - mint már említettem - bizonyos fajtákra vannak specializálódva. Tehát a két szervezet fő érdeke lényegében ugyanaz: segíteni a bajbajutott állatokon.
Ergo mint kívülálló egyáltalán nem értem, hogy ebből miért kell ekkora felhajtást csinálni, miért nem lehet békében kiadni a skótokat és legalább örülni, mint majom a ...nak, hogy ez a költség lekerült a vállunkról. Nekem elhiheti(k), hogy ezek az emberek nem viccből alapították meg a FAJTAMENTÉSt és nem is kívánjk VICCként felfogni... arról pedig, hogy nem is lenne a kutyák számára elég hely, kicsit megkérdőjelezném, mivel már olvashatta, hogy egy tenyésztő hölgy egy szukát befogad és ha kell én is be tudok vállalni - mégha időszakosan is- egy kant. Utána pedig megpróbálná a FAJTAMENTÉS örökbe adni olyan helyre, amely előre le van tisztázva és -elárulok egy titkot- Ők valóban megnézik a helyet. sajnos nem tudom hány skót van Önöknél, de mint olvastam négy beteg van, tehát ebből a négyből már kettő helye - ha csak időszakosan is - meg van oldva.

Köszönöm, hogy végigolvasták, maradok tisztelettel: Sz. Adrienn

Zsera írta...

szia! sikerült valamit előrelépni múlt hét óta az ügyben? lehet valamit tudni? a kutyusok hogy vannak?