2009. június 20., szombat

Székesfehérvár CACIB I. nap

Természetesen mint mindíg most is megnéztem a meteorológiai előrejelzéseket a hétvégére vonatkozólag, de nem tudtam elképzelni a pénteki 30-32 fok után a hétvégére jósolt 13-16 celsius fokot. Reggel nálunk verőfényes napsütés, kellemes hajnali idő, évszaknak megfelelő öltözetben. Indulás Székesfehérvárra. Mikor megérkeztünk erős szél tombolt, de gondoltam sebaj, ettől rosszabb ne legyen. Ez úton is gratulálnék a Székesfehérvári kiállítás zervező csapatának, mert a magas nevezési létszám ellenére is kb. 5 perc alatt jutottunk úgy be a kiállítás területére, hogy már túl voltunk az állatorvosi ellenőrzésen, és a katalógus is a kezünkbe volt. Mint régi kiállító azt gondolom, hogy ez nagyon nagy dolog !


Mire elkezdődtek a bírálatok addigra már át kellett öltöznünk, és a bőröndök mélyéről előkerültek a melegruhák is. Mindkét fajtámban volt érdekeltségünk. A kutyák nagyon jól érezték magukat ebben a hidegben, és mindegyikük munkájával teljesen elégedett vagyok. Bírálatok végeztével gyors csomagolás, és indulás a szállásra. BIS programot sem vártuk meg, mert nem ért számomunkra az egész annyit, hogy esetleg egy felfázás vagy tüdőgyulladás legyen a vége. Kiállítás után elmentünk kicsit shoppingolni Székesfehérváron, aztán a szállásunkra. Ott megtudtuk, hogy a közelben találunk egy csárdát, ahol remek ételt szolgálnak fel. Nem is csalódtunk benne, kivételes kiszolgálásban és kulináris élvezetekben volt részünk. Állítom, hogy jövőre is el jövünk a Szárcsa Csárdába.


Mindkét fajtában a bírálatokat Korózs András végezte.


Eredmények:


Toro du Moulin de McMonique - K1, HPJ, Best Junior


Új fiatal reménységünk Scott is a fiatal kanok között indult, a maga 9 hónapjával. Nagyon helyesen dolgozott a mamival a körben, nagyon büszkék vagyunk rájuk !



Navigator du Moulin de McMonique - K2


Mivel ez a mostani azon kivételes hétvégék egyike, hogy Sanyi is mint kiállító tarthatott velünk, ezért beneveztük az Ő kutyáját is Henriettát. Minvel Henci csak vele hajlandó dolgozni, reménykedtem, hogy végre eltudjuk indítani a felnött Champion címét. Sajnos nem így történt.


Miss Poppy du Moulin de McMonique - K4



Westieben Kameszt mutattam be. Eleninte nagyon szépen dolgozott, aminek meg is lett az eredménye. Aztán a fajtagyőztes összevetésnél elege lett, és közölte, hogy Ő szarik a BOB címre. S így is tett ! Eléggé zavarba ejtő, mikor a bemutatott kutya a körben, bírálatok közben végzi sürgető dolgát. Nem is emlékszem, hogy mikor jártam így utoljára, de sajnos ez van. Ha szólít a természet, akkor nincs maradás :)



Charming du Moulin de McMonique - K1, CAC, CACIB



Toro du Moulin de McMonique a mai eredményével teljesítette a


Hungária Junior Champion

feltételeit !

Tudom, ez nem fajtáinkhoz tartozik, de akkor is a mai nap kedvenc képe számomra:


Nincsenek megjegyzések: