2009. június 21., vasárnap

Székesfehérvár CACIB II. nap

Az időjárás továbbra is igen vicces kedvében volt. Időnként a napocska előbújt, de nagyon gyorsan meggondolta a dolgot és hol kisebb hol nagyobb felhőkkel álcázta magát. Ma csak a skótokkal szerepeltünk. A fajta bírálatokat Dr Sirkó Éva végezte.

A fiatal kanok osztálya még két kutyával egészítette ki a tegnapi mezőnyt. Nagyon nagy öröm számomra, hogy egyre több skót terrier képviseteti magát a kiállításokon.

Eredmények:

Toro du Moulin de McMonique - K1, HPJ, Best Junior


Navigator du Moulin de McMonique - K2

tul.: Dr Todenbier Ágnes


Novella du Moulin de McMonique - K4

társtulajdonos: Bajkán Tivadar


Heni ismét nem hazuttolta meg önmagát, szinte egy centit sem ment a körben. Őt ugyan még apa se rángasa kétnapon keresztül pórázon ! Nagyon tetszik neki a kiállítási hangulat, de már a körben soha nem mutatja meg a temperamentumát. Hihetetlen egy csajszi. Mai makacsságának is meg lett az eredménye:

Miss Poppy du Moulin de McMonique - Nagyon jó

Tivadarom ismét szembesült azzal, amit már rég állítottam, hogy búza kutyával nagyon nehéz nyerni, mert nem szeretik a bírók. Látják már ők is a szin hordozta hibákat, és nagyon ritkán nyeretik.

Solarcell du Moulin de McMonique - K1, CAC

társtulajdonos: Bajkán Tivadar


Mivel ma ilyen szép számban gyűltek össze gyermekeim, ezért azt gondoltam, hogy indítsunk egy Tenyészcsoportot. A nagyon nagy nevezési létszám mellett második helyezét értünk el kutyáinkal. Ez úton is köszönöm Tibay Norbinak a segítő kezet, hogy behozta a körbe az ötödik kutyánkat. Csoport bírálatot Simu Calin (RO) végezte






S végül jöjjön a nap meglepetése. A Junior BIS-t ismét csoportonként végezték. A terrierek csoportját ismét Turci nyerte. Minden csoportból egy-két kutyát választott a bíró. Gondoltam megint csak "töltelékek" leszünk. Nem így lett ! Most először sikerült CACIB kiállításon dobogóra állnunk. S nem is akárhova. Túró 13 hónaposan a kiállítás legszebb fiatal kutyája, vagyis Junior Best in Show lett ! Örömöm határtalan, mert többen is fültanui voltunk a délelötti bírálat indoklásának, és nem értettem azt a döntést, és a bírói magyarázatot.


Toro du Moulin de McMonique - Junior Best in Show

Junior BIS bírálatot Harsányi Péter végezte.




Köszönöm ezt a hétvégét, a gazdiknak: Áginak és Tivadarnak, a bíróknak: Korózs Andrásnak, Dr. Sirkó Évának, Simu Calinnak, Harsányi Péternek. Köszönöm barátaimnak a szurkolást, és a sok bíztatást. Norbinak hogy segített, Vikinek a képek elkészítését.


10 megjegyzés:

Molnár Ágnes írta...

Gratulálok a hétvégi eredményekhez, külön Túrónak, ahol a BIS-ben azért komoly sealy konkurencia jelent meg, és örülök, hogy ismét egy jó hangulatú társaságban lehettem.
Puszi
Ági,
U.I. és külön örülök a bírói véleménynek amit kaptunk Charlie-ról. Megmelengette a szívemet.

Rita írta...

Nagyon nagyon gratulálunk Nektek, ezen a hétvégén ismét nagyon szép eredményeket értetek el!

Túrónak mi is külön gratulálunk a Junior Championhoz, és a Junior BIShez!!! :)

Todi Ági írta...

Gratulálunk Túrónak a szép eredményekhez! Eredményes hétvégét zárhattatok!

Névtelen írta...

Gratulálunk mi is nektek és persze az összes kutyátoknak, szuperügyesek voltatok :) és picit sajnálom hogy vasárnapra nem neveztünk...
Lili és Casper

Beruthiel írta...

Ügyesek voltatok, Túrci eredményeit nagy meglepetéssel olvasom, persze korántsem azért mert nem érdemelte meg...

Puszi, Anita

Zsera írta...

Gratulálunk a sok szép eredményhez! :) Túró szuper ügyes volt!! :)
Sok puszi!

gaeloway írta...

Gratulálok a hétvégi eredményekhez, különösen a JUNIOR BIS-hez és a Hungária Junior Championhoz!!! Remélem a fotókkal is tudtál valamit kezdeni.... Puszi V.

McMonique Kennel: írta...

Köszönöm a gratuláiókat. Vasárnap még igencsak extázisban voltam a BIS-től. Mára már rájöttem, hogy le kell szállnom a földre, és csinálni a dolgomat tovább :))

Adri írta...

Mi is nagyon gratulálunk!
Túró nagyon ügyi volt és csodaszép!
Puszi Mindenkinek: Adri & Spiky

3M írta...

Nagyon gratulálunk a csodálatos eredményhez, nagyon szép eredmény egy ilyen fiatal kutyával a dobogó felső fokára állni!!! Pussz